Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Servicii de legalizare si supralegalizare
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Legalizarea notariala poate fi realizata numai pentru traducerile efectuate de catre traducatorii biroului nostru, autorizati de Ministerul Justitiei.
Prin aplicarea semnaturii si stampilei, traducatorii autorizati atesta conformitatea traducerilor documentelor cu originalele. Apoi, traducerile autorizate sunt legalizate de catre un notar public care verifica daca semnaturile si stampilele aplicate pe documente sunt autentice si atesta conformitatea traducerilor cu originalele.
Legalizarea notariala se realizeaza in numarul de exemplare solicitat, taxele si onorariile notariale fiind suportate separat de costul traducerii.

Inainte de efectuarea legalizarii, putem efectua traducerea documentelor in cazul in care le puteti trimite in format electronic, economisind astfel timp.

Supralegalizare/apostilare documente

Apostila (sau apostilarea) si supralegalizarea sunt proceduri impuse de legislatia unor state pentru recunoasterea documentelor eliberate in strainatate. Ambele proceduri reprezinta o confirmare prin stampila unei anumite autoritati a autenticitatii stampilelor si semnaturilor precedente aplicate pe documentele eliberate intr-un stat, care urmeaza a fi utilizate in alta tara.

Supralegalizarea (sau legalizarea consulara) este procedura prin care un stat confirma veridicitatea documentelor emise pe teritoriul acestuia sau pe teritoriul altui stat. Supralegalizarea este ceruta de anumite tari, care nu au incheiate acorduri bilaterale sau multilaterale privind simplificarea sau suprimarea completa a supralegalizarii. Supralegalizarea implica proceduri multiple de autentificare a actului si a semnaturilor aplicate pe acestea.

Apostila, la randul sau, este o procedura simplificata de supralegalizare a unor anumite acte, fiind aplicata doar de statele care sunt parti la Conventia cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, incheiata la Haga la 5 octombrie 1961. Conventia mai este cunoscuta sub numele de "Conventia de la Haga din 1961" sau "Conventia cu privire la Apostila". Stampila speciala, numita "Apostila", se aplica pe document doar o sigura data de catre autoritatea statului de origine a acestuia, astfel incat autoritatile statului pe teritoriul caruia urmeaza a fi utilizat documentul il vor recunoaste fara supralegalizare sau alte formalitati. Apostila este in fapt o stampila de forma patrata (cu latura de 9 cm), identica in toate statele membre ale Conventiei de la Haga si care se aplica direct pe actul de legalizat, fie pe o prelungire a acestuia.
Din Gura in Gura